Classic Tween -animaation tekeminen

Classic tween on Adobe Animaten tweeneistä useimmille helpoin omaksua. Sitä voi käyttää animaatioissa, joissa on suoraviivaisia ja -kulmaisia liikkeitä.

Yläpuolella olevaa simppeliä lentokone-animaatiota varten on ensin tehty uusi HTML5-animaatio, jonka stagen koko on 400px 400 px. Tämän jälkeen stagelle on tuotu taustan pilvet ja etualalla liikkuva potkurikone omille layereilleen. Sen jälkeen animaation voi tehdä seuraavissa vaiheissa: 

  1. Lisää 20 framea Timelinelle klikkamalla paneelin yläosaa ja painamalla sen jälkeen F5-painiketta pitkään. Mikäli frameja tulee liikaa, voit poistaa ylimääräiset painamalla Shift+F5.
  2. Klikkaa potkurikoneen kuvaa ja konvertoi se symboliksi valitsemalla Convert to Symbol hiiren kakkospainikkeen klikkauksella esiin tulevasta valikosta.
  3. Valitse symbolin tyypiksi Graphic ja anna symbolille kuvaava nimi. Klikkaa OK.
  4. Tee tarvittavat keyframet. Tässä esimerkissä tehdään ensin aloituskeyframe ja sen jälkeen animaation loppu. Siirrä Timelinen lukupää animaation alkuun.
  5. Siirrä potkurikone-symboli Stagen vasemman laidan ulkopuolelle.
  6. Klikkaa hiiren kakkospainikkeella potkurikoneen layerin viimeistä framea ja valitse Insert Keyframe esiin tulevasta valikosta.
  7. Valitse potkurikone-symboli ja siirrä se Stagen alueen oikean laidan ulkopuolelle.
  8. Klikkaa hiiren kakksospainikkeella potkurikoneen layerin ensimmäistä framea ja valitse Create Classic Tween esiin tulevasta valikosta.
  9. Voit katsoa animaation Timelinen Play-painikkeella, Control-valikon Test-komennolla tai näppäinkomennolla Ctrl+Enter.

Muista tallentaa animaatiosi File/Save-komennolla (Ctrl+S) Animaten fla- tai xfl- tiedostomuotoon. Voit muuntaa animaatiosi johonkin laajemmin tuettuun muotoon valitsemalla File/Publish tai File/Export. 

Jaa kirjoitus muille

Jätä kommentti