Shape Tween -animaation tekeminen

Shape tween soveltuu animaatioihin, joissa vektorigrafiikan muoto muutetaan joksikin toiseksi. Tästä on käytetty myös morph-animaatio-nimitystä. Muista Adobe Animaten tweeneistä poiketen shape tweeniä käytettäessä animoitavaa grafiikkaa ei tule konvertoida symboliksi, vaan se täytyy muuntaa vektorimuotoon.

Alla on yksinkertainen esimerkki, jossa tanssijan hahmo muuttuu R-kirjaimeksi. Animaatiota varten on ensin tehty uusi Animate-tiedosto, jonka stagen koko on 400px 400 px ja tyyppi on HTML5 Canvas. Tämän jälkeen Stagelle on tuotu animoitava voimistelijan siluetti png-kuvana.

Esimerkin animaation voi tehdä shape tween -animaationa alla olevien vaiheiden avulla. Voit katsoa vaiheet myös alareunan videosta.

 1. Klikkaa png-kuvaa Stagella ja valitse Modify/Bitmap/Trace Bitmap. Syötä avautuvaan ikkunaan seuraavat arvot:
  1. Color treshold: 100
  1. Minimum area: 1 pixels
  1. Corner treshold: Few Corners
  1. Curve fit: Very Smooth
 2. Klikkaa OK.
 3. Kaksoisklikkaa kuvan sinisiä kohtia ja poista ne delete-painikkeella
 4. Valitse animaation ensimmäinen keyframe timelinelta ja valitse Tools-paneelista täyttöväriksi musta. Näin varmistat, että voimistelijan hahmo on kokonaisuudessaan musta ja animoituu oikein.
 5. Klikkaa timelinelta frame 25 hiiren kakkospainikkeella ja valitse Insert Blank Keyframe.
 6. Tee R-kirjain tyhjään keyframeen Text toolilla. Esimerkin tekstin fontti on Arial Regular ja fontin koko on 400 pt ja väri on musta. Siirrä kirjain keskelle Stagen aluetta.
 7. Muunna R-teksti vektorimuotoon valitsemalla Modify/Break Apart (näppäinkomento: Ctrl+B).Nyt sinulla on valmiina animaation ensimmäinen ja viimeinen keyframe.
 8. Lisää animaatioon välivaiheet valitsemalla Create Shape Tween hiiren kakkospainikkeen klikkauksella esiin tulevasta valikosta.
 9. Voit katsoa animaation Timelinen Play-painikkeella, Control-valikon Test-komennolla tai näppäinkomennolla Ctrl+Enter.

Muista tallentaa animaatiosi File/Save-komennolla (Ctrl+S) Animaten fla- tai xfl- tiedostomuotoon. Voit muuntaa animaatiosi johonkin laajemmin tuettuun muotoon valitsemalla File/Publish tai File/Export. 

Jaa kirjoitus muille

Jätä kommentti