WordPress-käyttöliittymän valikot

WordPressin hallintapaneelin (dashboard) käyttöliittymä voi aluksi tuntua hieman sekavalta, mutta yleensä sen periaatteet avautuvat käytännön työn kautta. Käyttöliittymän valikot on nimetty jokseenkin loogisesti, joten usein toiminnot alkavat löytyä, kun lukee valikkojen tekstit ja pohtii, mikä niistä liittyy tekemääsi työvaiheeseen.

Alla olevassa H5P-demossa pyritään kuvaamaan valikoiden toimintoja ja käyttöliittymän logiikkaa. Käyttöliitymän toimintaa kuvataan vain ensimmäisen tason valikoihin asti. Tarkemmat tiedot voi katsoa esimerkiksi Learn WordPress -palvelun artikkelista WordPress Dashboard Overview.

Koska WordPresssin toimintoja pystyy räätälöimään oman mielensä mukaan, käyttöliittymä muuttuu esimerkiksi lisäosien ja teemojen mukaan. Tässä artikkelissa on käytetty wordpress.org-sivuston puhdasta 5.7. asennusta Twenty Twenty-One teemalla.

Demo on tehty englanninkielisen version pohjalle. Kielivalinnasta voi olla montaa mieltä, mutta mielestäni ohjelmistojen englanninkielisen version opetteleminen kannattaa, koska englanninkielisten hakusanojen hakuavaruus on paljon suurempi kuin suomenkielisten. Toisin sanoen enlanninkielinen käyttäjä löytää paremmin tietoa googlaamalla. Klikkaa demon vasemmalla laidalla ja ruudun yläsossa olevia valikon linkkejä, niin saat kuvaukset, mitä kyseisestä valikosta voi tehdä. Saat demon suurennettua koko ruuden leveyteen oikean alareunan painikkeesta.

Jaa kirjoitus muille

Jätä kommentti